استرس امتحان، واکنشی طبیعی به فشار روانی ناشی از نگرانی درباره نتیجه، ترس از شکست و کمبود زمان است که با علائم جسمی و روانی همراه بوده و میتواند با برنامهریزی، تکنیکهای آرامسازی، تغذیه سالم، خواب کافی و...کاهش یابد.
در راستای کنترل و کاهش میزان افت تحصیلی دانشجویان و راهکار های عملیاتی برای برطرف نمودن آن دکتر گلستانه به همراه دیگر مشاوران اداره مشاوره علوم پزشکی بوشهر مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی در آزمون پایان ترم نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴در سالن امتحانات جهت بررسی این موضوع حضور یافتند.
در این باره دکتر گلستانه معاونت اداره مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی بوشهر فرمودند: افراد ممکن است به دلیل احساس کمبود زمان برای مطالعه، ترس از شکست و ناکامی، یا نگرانی درباره قضاوت دیگران دچار اضطراب شوند.
ایشان همچنین به مشکلات شخصی نظیر مشکلات خانوادگی یا اجتماعی که میتوانند بر شدت استرس امتحان بیافزاید،اشاره کردند.
گلستانه در ادامه به این موضوع که علائم جسمی استرس امتحان شامل سردرد، دلدرد، بیخوابی، خستگی مفرط و از سوی دیگر، علائم روانی امتحان شامل اضطراب، نگرانی مداوم، تحریکپذیری، کاهش تمرکز، فراموشی، احساس ناامیدی، و مشکل در تصمیمگیری میشو ،پرداخت.
ایشان در پایان با اشاره این که کاهش این نوع استرس نیازمند همکاری خانواده دانشجویان، اساتید و دانشجویان است، تصریح کرد: با استفاده از روشهای مدیریت استرس، تقویت اعتمادبهنفس و ایجاد محیطی آرام و حمایتی، میتوان از اثرات منفی این نوع اضطراب کاست و شرایطی مناسب برای موفقیت تحصیلی فراهم کرد.
.jpeg)
.jpg)
.jpg)